Σπύρος Σιαμπλής

Έβγαλε ξανά χαρακτήρα, νίκησε Άρη και… Στάβρεφ και έδειξε ότι θα το πάει μέχρι τέλους ο Παναθηναϊκός!

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει για τον Παναθηναϊκό που… έσπασε το «μπλόκο» Άρη και Στάβρεφ, χάρη στους Σπόραρ και Ντραγκόφσκι, φεύγοντας από τη Θεσσαλονίκη με μια νίκη-δείγμα χαρακτήρα, στη μάχη του τίτλου!

Ήταν όλα εναντίον του… Δεν είχε ανάλογη απόδοση με προηγούμενα παιχνίδια, βρήκε απέναντι του και έναν ανεκδιήγητο διαιτητή, παίζοντας εκτός έδρας άλλο έναν «τελικό».

Ε, και; Ο Παναθηναϊκός βρήκε, για μια ακόμα φορά τον τρόπο να υπερκεράσει όλα τα εμπόδια που του έβαλαν Άρης, Στάβρεφ και… λοιπές δυνάμεις, φτάνοντας στην σπουδαία νίκη με 2-0, μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης»!

Το είχαμε επισημάνει και στο προηγούμενο σημείωμα: ο Φατίχ Τερίμ και οι παίκτες του καλούνται να βρουν την απαιτούμενη σταθερότητα, να φτάσουν στο 3Χ3 στα ματς που ακολουθούν αρχής γενομένης από τον χθεσινό αγώνα και να επιχειρήσουν την τελική τους… αντεπίθεση, στα ντέρμπι που θα έρθουν, προκειμένου να διεκδικήσουν το φετινό πρωτάθλημα.



Ο Τούρκος τεχνικός, λοιπόν, εμπιστεύθηκε τους Ντραγκόφσκι, Γεντβάι Τσέριν, Μπακασέτα, Μπερνάρ και Ιωαννίδη για το βασικό σχήμα. Έξι παίκτες που ήταν στην 11άδα και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, εναντίον του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, βρίσκοντας έναν «κορμό» που του πρόσφερε την απαιτούμενη ομοιογένεια.

Οι «πράσινοι» φρόντισαν από την πλευρά τους να μην δεχτούν, επιτέλους, πρώτοι γκολ στην διαδικασία των playoffs και να κρατήσουν το «μηδέν» μετά από το… μεταξύ τους ματς στη Λεωφόρο και τη νίκη επί των «κίτρινων» με 2-0.

Ταυτόχρονα, μπόρεσαν να επαληθεύσουν και το «δυνατό» τους στοιχείο. Σκοράροντας για… 20η φορά στα 21 παιχνίδια που έχει δώσει επί των ημερών του Τερίμ, για να πάρουν το «διπλό» που τους κρατάει γερά μέσα στην «μάχη» του τίτλου!

Αυτό το σπουδαίο «διπλό» φέρει… φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Άντραζ Σπόραρ. Ο Σλοβένος σέντερ φορ που έχει λοιδορηθεί όσο λίγοι πέρασε αλλαγή στην ανάπαυλα. Έδωσε πολλές μάχες, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για το 0-1, κυρίως λόγω της δυνατής σέντρας του Γιώργου Βαγιαννίδη, αλλά… εξιλεώθηκε στη συνέχεια και με το παραπάνω.

Πετυχαίνοντας το κρισιμότατο 0-1, με ένα φοβερό τελείωμα, ενδεικτικό της τεχνικής του κατάρτισης, μετά και την ασίστ του -επιδραστικού, παρότι εγκλωβισμένου και κακού- Μπερνάρ Ντουάρτε στο 62’ και φτάνοντας τα 13 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος! Όχι και άσχημα για έναν… άμπαλο επιθετικό, σύμφωνα με τους «γνώστες», με ξεκάθαρο αναπληρωματικό ρόλο, μάλλον…

Μεγάλο μερίδιο ανήκει και στον Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, καθώς ο Πολωνός γκολκίπερ ήταν… εκεί, όποτε χρειάστηκε, στις λίγες πάντως «καθαρές» φάσεις για γκολ που του έγιναν. Εξαίρεση, μόνο, μια, αλλά κι εκεί ανέλαβε δράση για να την «καθαρίσει» και να κρατήσει τον Παναθηναϊκό ο Τιν Γεντβάι, στο 90’.

Παναθηναϊκός: Το blog του Σπύρου Σιαμπλή για τη νίκη απέναντι σε Άρη και διαιτησία

Φυσικά, ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στην διαχείριση που υπήρξε από πλευράς Τερίμ μέσα στην αναμέτρηση. Για μια ακόμα φορά, επίσης. Ο 70χρονος προπονητής δεν… φοβήθηκε να πάει σε ένα ακόμα ματς με δίδυμο στην επίθεση, όταν έκρινε πως αυτό εξυπηρετούσε την ομάδα του, με το 3-5-2 και την είσοδο του Σπόραρ να «κλειδώνουν», όπως προαναφέραμε, εν τέλει τους τρεις βαθμούς.

Τα έκανε, όμως, όλα σωστά το «τριφύλλι»; Προφανώς και όχι! Είχε τα «θέματά» του με την αντιμετώπιση του Λορέν Μορόν στο πρώτο ημίχρονο, οι παίκτες έβγαλαν πολλά νεύρα. Παρουσίσαν κενά στον άξονα, άφησαν χώρους. Ενδεχομένως και να γύρισαν λίγο πιο πίσω νωρίτερα από ότι θα έπρεπε, βάσει αγώνα και συνθηκών, σε αντίθεση φερ’ ειπείν με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, στην επανάληψη.

Δεκτά όλα αυτά, τα συζητάμε. Αυτό που δεν επιδέχεται καμίας συζήτησης, όμως, ήταν η τραγική διαιτησία του Αλεξάντερ Στάβρεφ! Όχι απλά κατώτερος της κρισιμότητας του αγώνα ο Βορειομακεδόνας ρέφερι, έδειξε την ακαταλληλότητά του από νωρίς.

Συνεχίζοντας… ακάθεκτος όσο περνούσε η ώρα, καταλογίζοντας πολλά και εύκολα φάουλ εναντίον του Παναθηναϊκού, με το… ζόρι κάποια υπέρ του. Συν τις ανύπαρκτες κάρτες που έδειξε, αλλά κι αυτές που δεν έβγαλε στους παικτες του Ακη Μάντζιου. Έδωσε την «μάχη» του, ωστόσο… έχασε κι αυτός!


Πλέον, έχοντας άπαντες μπροστά τους μια εβδομάδα, καλούνται να ηρεμήσουν, να ξεκουραστούν και να προετοιμαστούν φυσικά κατάλληλα για να «γιατρέψουν» και την επόμενη ανοιχτή «πληγή», μετά το «πίσω στο σκορ σε όλα τα ντέρμπι».

Την αξιοποίηση της Λεωφόρου, απέναντι στην Λαμία, η οποία ως γνωστόν έφυγε από αυτήν με το «Χ» και ένα 2-2, σκάρτους δύο μήνες πριν...

Μαλιστα, θα παιξουν δις μαζι της, έχοντας αυτοματα τη δυνατότητα να καλύψουν κι άλλο το -2 που απέχουν απο την κορυφή, από το -6 που ήταν την προηγούμενη Κυριακή και με τον ανταγωνισμο να εχει δύσκολα ματς και ντέρμπι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x